joi, 15 martie 2012

Cum ne curatam pensulele de machiaj.

Pensulele de calitate pot rezista multi ani de zile, dar pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa fie foarte bine intretinute. Curatarea zilnica a pensulelor de machiaj, atat a celor pentru ten, cat si a celor pentru ochi, este deci un lucru extrem de important. In acest fel veti evita aparitia unor cosuri sau a altor probleme ale pielii. Iata cateva mici trucuri care va vor ajuta sa aveti niste pensule de machiaj curate ca lacrima
– o curatare zilnica antibacteriana;
– o curatare saptamanala mai completa.

Curatarea zilnica a pensulelor de machiaj
Dupa fiecare utilizare trebuie sa va curatati pensulele cu o solutie antibacteriana. Aceasta exista sub diferite forme. Daca doriti sa folositi un spray antibacterian, este de ajuns daca puneti putin produs – 2, 3 pufuri pe perii pensulelor. Apoi, cu un servetel curat, stergeti delicat pensulele pentru a inlatura surplusul de produse pentru machiaj si pentru ca produsul de curatare sa intre cat mai bine in perii pensulelor. Puteti folosi si servetele umede antibacteriene. In acest caz, este de ajuns sa stergeti pensulele cu aceste servetele dupa fiecare utilizare. Nu uitati sa va treceti pensulele prin aceasta etapa primordiala dupa fiecare utilizare! In acest fel veti avea in permanenta niste pensule curate.

Curatarea saptamanala a pensulelor de machiaj
Daca pentru curatarea zilnica sunt suficiente niste servetele sau spray-ul antibacterian, in cazul curatarii saptamanale va trebui sa va samponati pensulele. Pentru acest lucru, aveti la dispozitie si produse speciale pentru curatarea pensulelor sau puteti folosi niste sampoane mai delicate, cum ar fi cele pentru bebelusi. Sapunul de Marsilia este si el foarte bun pentru curatarea pensulelor. Curatati fiecare pensula scuturand perii inainte si inapoi in apa cu sapun sau cu sampon si frecati-le apoi usor pana cand se formeaza spuma. Stergeti si manerele pensulelor cu o carpa umeda. Trebuie sa clatiti pensulele cu apa calduta pana cand dispare orice urma de sapun.
Fiti atente ca in momentul curatarii sa nu bagati toata pensula in apa. Doar perii pensulelor trebui sa fie curatati. Dupa ce ati curatat pensulele, puneti-le la uscat pe un servetel.

Cum sa curatati pensulele de machiaj cu bicarbonat de sodiu
Aveti nevoie de: un recipient, un litru de apa, bicarbonat de sodiu, o lingurita. Sa vedem care sunt etapele:

1. Umpleti recipientul cu un litru de apa. Adaugati patru lingurite de bicarbonat de sodiu si amestecati pentru ca solutia sa se dilueze. Puteti creste proportiile in functie de necesitati.
2. Scufundati pensulele sau alte ustensile de machiaj in recipient si lasati-le la inmuiat cateva ore sau chiar o noapte intreaga. Durata depinde de cat de murdare sunt si de rezultatele pe care le asteptati.
3. Clatiti pensulele si puneti-le la uscat.